Gadedrengene

Tiden flyver afsted her på Peter's House! Det er blevet september og vi har knap været i Sumbawanga en måned :-o) Den sidste tid er gået med en del planlægning. Vi har fået planlagt vores tur til Katavi med pigerne fra Kipili og Nivard. Det er fantastisk, hvordan Nivard har hjulpet os lige siden vi ankom til Sumbawanga. Jeg har sjældent mødt en mand med så godt et humør og så sød en personlighed. Det er en generel ting for Tanzanianere, at være enormt hjælpsomme og altid være klar på at give en hånd med, når vi har brug for det. Trygt og rart er det at have sådanne mennesker omkring sig. På fredag kommer pigerne fra Kipili for at besøge os og være sammen med os her i Sumbawanga i godt en uge, inden vi alle tager på safari.

Ellers er vi blevet en del af gadebørnsprojektet nede i byen og har haft både gode og knap så gode oplevelser med det. Det tegner dog til at blive godt og vi glæder os til at få hjerte for dét projekt også. De er nogle skønne drenge og har i den grad også brug for kærlighed og en masse opmærksomhed. Nogle af drengene bor hos deres familie, mens mange bor og lever på gaden undtagen de to dage om ugen, vi er sammen med dem ved Knuds hus. Her får de middagsmad (oftes ugali og bønner) og så har de mulighed for at vaske deres tøj. Det er vildt at se, hvor selvstændige drengene er - noget de er nødt til at være for at kunne klare sig... Så det giver i den grad mening at være en del af dette projekt også. 
I torsdags blev der arrangeret en fodboldkamp mellem gadebørnene og holdet fra Peter's House - en god dag, hvor Malle og jeg så på og heppede sammen med de børn, som ikke spillede.


Kommentarer

Populære opslag